Zeleninový salát s pikantním tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
olivový olej
1 hlávka ledový salát
5 - 6 lístků čerstvá bazalka
250 g cherry rajčátka
1 - 2 lžičky umeocet
chilli vločky
2 ks steak z tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Poté je osolíme, posypeme chilli vločkami a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Můžeme je připravit i na grilu. Tuňák by měl zůstat uvnitř šťavnatý a jakoby syrový, ale my ho máme raději pěkně propečeného, chutná nám tak víc, přestože je pro některé suchý. Tuňáka rozdělíme na kousky

  2. Listový salát očistíme a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na půlky. Zeleninu vsypeme do mísy a promícháme s umeoctem a nasekanou bazalkou

  3. Zeleninu rozdělíme na talíře, poklademe kousky tuňáka a můžeme podávat. Zeleninový salát s pikantním tuňákem podáváme s opečenou bagetkou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!