Těstovinový salát s teplou zeleninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl majoránka cibule 3 ks mrkev 2 lžíce olivový olej mletý koriandr 1/2 balíčku mražená kukuřice 300 g těstoviny (mušle) mletý šafrán
Postup Těstovinový salát s teplou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Větší těstoviny (v tomto případě byly použity mušle) uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme v osolené vodě se lžící oleje "al dente". Těstoviny scedíme, necháme okapat a uchováváme je teplé
Během vaření těstovin si přichystáme zeleninu. Mrkev oškrábeme, odkrojíme konce a podélně ji nakrájíme na tenké nudličky, které ještě rozpůlíme, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje (extra virgin) a cibulku osmahneme. Přidáme mrkev a mraženou kukukuřici. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru a necháme mírně podusit. Dochutíme solí, majoránkou, šafránem a mletým koriandrem
Ještě teplou zeleninu vmícháme k těstovinám. Těstovinový salát s teplou zeleninou podáváme ihned po přípravě, případně jej před podáváním prohřejeme v mikrovlnné troubě. Můžeme i zasypat sýrem.