Těstovinový salát s teplou zeleninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
majoránka
cibule
3 ks mrkev
2 lžíce olivový olej
mletý koriandr
1/2 balíčku mražená kukuřice
300 g těstoviny (mušle)
mletý šafrán

Postup přípravy receptu

  1. Větší těstoviny (v tomto případě byly použity mušle) uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme v osolené vodě se lžící oleje "al dente". Těstoviny scedíme, necháme okapat a uchováváme je teplé

  2. Během vaření těstovin si přichystáme zeleninu. Mrkev oškrábeme, odkrojíme konce a podélně ji nakrájíme na tenké nudličky, které ještě rozpůlíme, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje (extra virgin) a cibulku osmahneme. Přidáme mrkev a mraženou kukukuřici. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru a necháme mírně podusit. Dochutíme solí, majoránkou, šafránem a mletým koriandrem

  4. Ještě teplou zeleninu vmícháme k těstovinám. Těstovinový salát s teplou zeleninou podáváme ihned po přípravě, případně jej před podáváním prohřejeme v mikrovlnné troubě. Můžeme i zasypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!