Rigatoni s pečenou křepelkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 6 lžic pesto 450 g rigatoni pepř 120 g strouhaný parmazán 2 lžíce limetková šťáva 4 lžíce dijonská hořčice 1 lžíce hnědý cukr 4 ks křepelka 1 lžíce olivový cukr
Postup Rigatoni s pečenou křepelkou
Postup přípravy receptu
-
Křepelky rozdělíme na poloviny a rozložíme v jedné vrstvě kůži navrch do velké zapékací misky. Máslo necháme rozpustit a parmazán nastrouháme
Z másla, hořčice, limetové šťávy, hnědého cukru, soli a pepře umícháme hladkou pastu. Křepelky potřeme polovinou pasty, vložíme do trouby předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) a pečeme 15 minut
Potom misku vyjmeme z trouby a kousky křepelek potřeme 3 lžícemi omáčky pesto. Maso vrátíme do trouby a pečeme ještě 12 minut
Misku vyjmeme z trouby, maso obrátíme, potřeme zbývající hořčičnou pastou a vrátíme do trouby ještě na dalších 10 minut
V mírně osolené vodě s olivovým olejem vaříme 10 minut rigatoni (silné rýhované trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je a upravíme na talíře. Těstoviny pokapeme zbývající omáčkou pesto a posypeme parmazánem
Na těstoviny rozložíme půlky opečených křepelek, přelijeme je vypečenou šťávou a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny