Zapečené rigatoni recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 220 g sýr ricotta 450 g rigatoni pepř 1 lžíce olivový olej 220 g strouhaný parmazán 125 ml smetana ke šlehání 120 g sušená rajčata 200 g tuňák z konzervy
Postup Zapečené rigatoni
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je, po důkladném okapání odložíme a necháme částečně vychladnout
V míse smícháme kousky masa tuňáka se sýrem ricotta a rozetřeme v hladký krém. Krém vložíme do plátěného sáčku s kulatou trubičkou a naplníme jím rigatoni (silné rýhované trubičky). Naplněné rigatoni urovnáme do zapékací misky
V misce smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme. Hmotu naneseme na těstoviny a navrch upravíme do křížků sušená rajčata. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut
Hotové rigatoni podáváme horké přímo ze zapékací misky
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny