Zapečené žampiony na pórku se smetanou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
máslo
1 lžíce petrželka
150 g šunka
mléko
3 lžíce cibule
1 ks pórek
12 ks žampiony
2 ks rohlík
muškátový květ
200 ml smetana ke šlehání
150 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Kloboučky osolíme a nožičky nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a následně vymačkáme. Na másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nožičky žampionů a směs krátce opečeme. Vychladlou směs přendáme do mísy, přidáme vymačkané pečivo, vejce, petrželku, pepř, sůl a muškátový květ a nádivku důkladně propracujeme

  2. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, kterými pokryjeme dno máslem vymazané zapékací mísy. Kloboučky žampionů naplníme nádivkou, položíme je na pórek, hustě vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut

  3. Žampiony se šunkovou nádivkou, zapečené se sýrem a pórkem rozdělíme na porce a podáváme s pečivem jako teplý předkrm nebo s těstovinami třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!