Zapečené žampiony na pórku se smetanou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce máslo 1 lžíce petrželka 150 g šunka mléko 3 lžíce cibule 1 ks pórek 12 ks žampiony 2 ks rohlík muškátový květ 200 ml smetana ke šlehání 150 g tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Zapečené žampiony na pórku se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Kloboučky osolíme a nožičky nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a následně vymačkáme. Na másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nožičky žampionů a směs krátce opečeme. Vychladlou směs přendáme do mísy, přidáme vymačkané pečivo, vejce, petrželku, pepř, sůl a muškátový květ a nádivku důkladně propracujeme
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, kterými pokryjeme dno máslem vymazané zapékací mísy. Kloboučky žampionů naplníme nádivkou, položíme je na pórek, hustě vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut
Žampiony se šunkovou nádivkou, zapečené se sýrem a pórkem rozdělíme na porce a podáváme s pečivem jako teplý předkrm nebo s těstovinami třeba k večeři.