Lehké brokolicové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
200 g brokolice
6 ks žampiony
2 lžíce sekaná petrželka
mletý pepř
150 g kuřecí šunka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkkou brokolici vyjmeme a necháme vychladit. Po vychladnutí nasekáme nadrobno

  2. K brokolici přidáme jemně nasekanou šunku, cibuli, žampiony, petrželku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme brokolicové karbanátky, které obalíme ve strouhance. Lehké brokolicové karbanátky smažíme na pánvi bez oleje dozlatova

  3. Lehké brokolicové karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!