Pečená kančí plec na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
10 stroužků česnek
sůl
3 ks cibule
2 lžíce sádlo
mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
mletý kmín
1,5 kg kančí plec

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec omyjeme, odblaníme a prošpikujeme anglickou nebo obyčejnou slaninou. Poté maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Kančí plec vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem a orestujeme ze všech stran. Přidáme plátky česneku a měsíčky cibule, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Kančí plec pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 1 hodinu za občasného podlévání a obracení. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence

  3. Kančí plec nakrájíme na plátky nejlépe elektrickým nožem, aby se maso nerozpadlo a vytvořila se krásná mozaika

  4. Pečenou kančí plec na česneku podáváme s rýží, bramborem nebo knedlíkem - jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!