Houbovo-mrkvové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 lžička tymián 70 g niva 1 lžička olivový olej voda na podlití 3 ks větší mrkev 1 plechovka sterilované houby 1,5 hrnek jasmínová rýže
Postup Houbovo-mrkvové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, vhodíme do kastrolku. Přidáme lžičku soli a tymiánu, přikápneme trochu olivového oleje. Zalijeme vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad rýží. Rýži podusíme doměkka, trvá to 15 - 20 minut
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nivu nastrouháme nahrubo
Cibuli na rozpáleném oleji osmahneme, přidáme mrkev, houby, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a podusíme
Když je rýže uvařená, necháme ji trochu vychladit a vsypeme ji do misky. Přidáme houbovo-zeleninovou směs a promícháme. Nakonec přidáme nivu
Houbovo-mrkvové rizoto podáváme jako hlavní chod.