Rajská omáčka z hovězího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
1 ks cibule
mouka
1 kostka masox
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
polohrubá mouka
2 kuličky celý pepř
1 konzerva rajský protlak
3 lžíce sladký kečup
500 g hovězí plec nebo kýta

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olej a vsypeme větší nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kuličky nového koření a pepře, mírně osolíme. Cibuli necháme zesklovatět a poté přidáme plátky hovězího masa - plecka nebo kýty, které z obou stran mírně osmahneme a následně zalijeme vodou a necháme vařit

  2. Mezitím si připravíme zásmažku tak, že do menšího kastrůlku nalijeme trochu oleje, necháme ho na mírném ohni rozpálit a přisypeme polohrubou mouku. Směs zamícháme a podle potřeby přidáváme mouku tak, aby výsledný produkt nebyl řídký, přičemž neustále mícháme. Po zhoustnutí za stálého míchání odejmeme z ohně

  3. Po mírném povaření maso přesuneme i s vývarem do tlakového hrnce a vaříme doměkka. Když je maso uvařené, vyjmeme jej a vývar scedíme do jiného hrnce a ochutnáme. Je-li málo slaný, přidáme půl kostky masoxu a vaříme 5 minut. Mezitím přidáme rajský protlak a kečup, zamícháme a necháme povařit. Ochutnáme, je-li pořád málo slaný, přidáme i druhou polovinu masoxu

  4. Rajskou omáčku z hovězího masa povaříme a při přidávání vytvořené zásmažky musíme pořád míchat a omáčka se musí vařit, aby se zásmažka vyvařila. Ochutnáme a přidáváme podle chuti cukr, sůl a kečup. Jakmile optimálně ochutíme, vložíme maso zpět do omáčky a necháme prohřát

  5. Rajskou omáčku z hovězího masa podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!