Lesnícky tokáň recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
0,5 lžiček sůl
2 lžičky solamyl
1 ks cibule
1 špetka tymián
1 lžíce kečup
1 ks feferonka
100 ml bílé víno
1 konzerva sterilované žampiony
2 ks sterilovaná okurka
1 lžíce worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř
1 ks sterilovaná kapie
600 g vepřové karé

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo hranolky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, zaprášíme solamylem a promícháme. Přidáme pár kapek oleje a necháme nejméně hodinku uležet

  2. V misce smícháme asi deci sladšího bílého vína, půl deci nálevu ze žampionů a půl kávové lžičky solamylu

  3. V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozpálíme lžíci oleje. Vsypeme maso a rychle jej při vysoké teplotě smažíme za stálého míchání. Podle potřeby oddělujeme kousky masa od sebe. Když maso zbělá, ihned jej vybereme a uložíme zpět do misky, jinak ztvrdne

  4. Pánev znovu rozpálíme, pokud je potřeba, přidáme olej. Vsypeme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opražíme. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilované žampiony, pokrájenou sterilovanou kapii, najemno nakrájené okurky, feferonku a lžíci kečupu. Směs za stálého restování osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Lehce zastříkneme worcesterem. Vše jen krátce orestujeme. Přidáme maso, směs zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a odstavíme

  5. Lesnický tokáň podáváme s hranolky

  6. Autorem receptu a fotografie je:

  7. Martin Baliga


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!