Lesnícky tokáň recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 0,5 lžiček sůl 2 lžičky solamyl 1 ks cibule 1 špetka tymián 1 lžíce kečup 1 ks feferonka 100 ml bílé víno 1 konzerva sterilované žampiony 2 ks sterilovaná okurka 1 lžíce worcesterská omáčka 1 lžička mletý černý pepř 1 ks sterilovaná kapie 600 g vepřové karé
Postup Lesnícky tokáň
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo hranolky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, zaprášíme solamylem a promícháme. Přidáme pár kapek oleje a necháme nejméně hodinku uležet
V misce smícháme asi deci sladšího bílého vína, půl deci nálevu ze žampionů a půl kávové lžičky solamylu
V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozpálíme lžíci oleje. Vsypeme maso a rychle jej při vysoké teplotě smažíme za stálého míchání. Podle potřeby oddělujeme kousky masa od sebe. Když maso zbělá, ihned jej vybereme a uložíme zpět do misky, jinak ztvrdne
Pánev znovu rozpálíme, pokud je potřeba, přidáme olej. Vsypeme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opražíme. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilované žampiony, pokrájenou sterilovanou kapii, najemno nakrájené okurky, feferonku a lžíci kečupu. Směs za stálého restování osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Lehce zastříkneme worcesterem. Vše jen krátce orestujeme. Přidáme maso, směs zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a odstavíme
Lesnický tokáň podáváme s hranolky
Autorem receptu a fotografie je:
Martin Baliga