Houbová bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 lžíce majoránka 1 ks cibule 70 g sádlo 1200 ml voda 300 ml voda 2 lžíce hladká mouka 4 ks velké brambory 4 plátky anglická slanina 1 kostka zeleninový vývar 1 lžíce drcený kmín 1 ks velká mrkev 150 g sušené houby 1 ks menší celer 4 snítky kadeřavá petrželka
Postup Houbová bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme
Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka
Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme
Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.