Houbová bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
70 g sádlo
1200 ml voda
300 ml voda
2 lžíce hladká mouka
4 ks velké brambory
4 plátky anglická slanina
1 kostka zeleninový vývar
1 lžíce drcený kmín
1 ks velká mrkev
150 g sušené houby
1 ks menší celer
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme

  2. Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka

  3. Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme

  4. Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!