Bakoňská s tarhoňou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžičky hořčice
2 lžíce sádlo
150 g žampiony
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
5 ks sterilované okurky
0,4 dl voda na podlití
1,5 lžička mletá pálivá paprika
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme

  2. V kastrole rozpálíme sádlo a kotletky na něm opečeme. Když je maso z obou stran dozlatova opečené, tak ho vyjmeme a na výpeku osmahneme cibulku a anglickou. Až je cibulka skoro dozlatova, přidáme na plátky pokrájené žampiony a dál dusíme, až pustí vodu. Zaprášíme moukou, pořádně osmahneme, ale ne do tmava. Přidáme mletou ostrou papriku a krátce zarestujeme. Přidáme hořčici a podlijeme vodou. Přidáme nakrájené nebo nastrouhané okurky

  3. Kotlety dusíme doměkka. Přidáme kousek másla a dál už nevaříme. Máslo dobře rozmícháme

  4. Bakoňská nejlépe chutná s tarhoňou, rýží nebo s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!