Bakoňská s tarhoňou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 2 lžičky hořčice 2 lžíce sádlo 150 g žampiony mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 5 ks sterilované okurky 0,4 dl voda na podlití 1,5 lžička mletá pálivá paprika 4 plátky vepřová kotleta bez kosti tarhoňa
Postup Bakoňská s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme
V kastrole rozpálíme sádlo a kotletky na něm opečeme. Když je maso z obou stran dozlatova opečené, tak ho vyjmeme a na výpeku osmahneme cibulku a anglickou. Až je cibulka skoro dozlatova, přidáme na plátky pokrájené žampiony a dál dusíme, až pustí vodu. Zaprášíme moukou, pořádně osmahneme, ale ne do tmava. Přidáme mletou ostrou papriku a krátce zarestujeme. Přidáme hořčici a podlijeme vodou. Přidáme nakrájené nebo nastrouhané okurky
Kotlety dusíme doměkka. Přidáme kousek másla a dál už nevaříme. Máslo dobře rozmícháme
Bakoňská nejlépe chutná s tarhoňou, rýží nebo s houskovým knedlíkem.