Špízy s tajemstvím a s pečenými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 ks brambory
3 ks cibule
olivový olej
1 kg kuřecí prsa
1/2 balíčku sušené švestky
20 dkg anglická slanina (plátky)
2 lžičky thajská zelená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostky. Připravíme si anglickou slaninu, do které zabalíme maso a švestku. Napichujeme střídavě kousek masa ve slanině, kousek cibule, maso, opět cibuli, švestku ve slanině a postup opakujeme tak, že právě švestka ve slanině je napíchnutá uprostřed. Špízy nakonec potřeme thajskou zelenou kari pastou a necháme v chladu proležet

  2. Mezitím si na plechu dáme péct brambory pokrájené na kousky - při 180 °C se pečou asi 40 minut. Před jejich dopečením můžeme začít s tepelnou úpravou špízů

  3. Na rozpálený olej vložíme špízy a opečeme je z jedné strany, po jejich otočení je přelijeme trochou olivového oleje a přiklopíme pekáček pokličkou. Pečeme ještě asi 10 minut

  4. Na talíři podáváme se zeleninou a zdobíme pokrájenými švestkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!