Balatonské vejce recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 lžička máslo
1 ks rajče
4 plátky ementál
1 špetka koriandr
1 špetka pepř
3 lžičky olivový olej
2 hlávky žampion
5 dkg uzená slanina
5 plátků měkký salám
2 ks měkký sýr - klínky

Postup přípravy receptu

  1. Pro jednu osobu vymažeme máslem ohnivzdornou misku. Polovinu misky překryjeme plátkem sýra. Sýr pokryjeme tence nakrájenými plátky žampionů. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Polijeme třemi lžičky olivového oleje. Osolíme a opepříme. Posypeme (dle chuti) čerstvě nastrouhaným koriandrem. Překryjeme opět plátkem sýru

  2. Do druhé poloviny misky vložíme plátek (plátky) italského, nebo jiného měkkého salámu. Pokryjeme nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Přidáme dva klínky taveného sýra a plátky natvrdo uvařeného vajíčka. Opět překryjeme plátkem-ky salámu. Navrch vyklopíme jedno nebo dvě celá vejce tak, aby žloutek zůstal v celku. Balatonské vejce pečeme 15 min

  3. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!