Zeleninový salát s bramborem a sýrem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1/4 lžičky cukr sůl 3 ks brambory 1 hrst pažitka 1 svazek ředkvičky 50 - 100 ml voda 1 lžička francouzská hořčice 4 lžíce olivový olej 1 lžička citronová šťáva 1 ks hlávkový salát 4 hrstě salát polníček mletý černý pepř 1 ks kozí hermelín
Postup Zeleninový salát s bramborem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Hlávkový salát a polníček očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na sousta a pažitku jemně usekáme. Kulatý kozí sýr nakrájíme na osminky, které z jedné strany obalíme v pažitce
Připravíme si zálivku. V uzavíratelné nádobce protřepeme olej s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a vodou. Zálivku osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou pažitkou a přelijeme do servírovací misky
Brambory oloupeme nakrájíme na kostky, osušíme, osolíme a ve vyšší vrstvě oleje opečeme dozlatova. Pak brambory necháme okapat na papírové utěrce
Teplé opečené brambory rozdělíme na porce, obložíme saláty a ředkvičkami, zakapeme zálivkou a poklademe kozím sýrem. Pokrm můžeme podávat jako přílohu k minutkám. Zeleninový salát s bramborem a sýrem je dobrý i samostatně jako lehká večeře.