Perníková bábovka z Českolipska recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 2 lžíce kakao rozinky 1/8 l voda kokos 2 lžíce med 100 g cukr moučka 300 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do perníku strouhanka na vysypání sádlo na vymazání 50 g ruměnky - perníčky citronová nebo čokoládová poleva
Postup Perníková bábovka z Českolipska
Postup přípravy receptu
-
Žloutky krátce utřeme s cukrem, medem a na mouku rozmixovaným perníkem. Než perník dáme do mixeru, pokrájíme ho nadrobno. K utřeným ingrediencím vlijeme olej a vlažnou vodu - promícháme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do perníku. Podle chuti nasypeme do těsta rozinky a trochu kokosu. Nakonec lehce spojíme s bílky, které jsme si napřed ušlehali se špetkou soli
Vše nalijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Můžeme vysypat také kokosem - je to chutnější. Pečeme 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě
Nakonec perníkovou bábovku můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit
Perníková bábovka z Českolipska není náročná a moc nám chutná.