Perníková chaloupka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
60 g tuk
2 ks bílek
100 g med
300 g cukr moučka
140 g cukr moučka
1 lžička soda
400 g hladká mouka
citronová šťáva
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuk rozehřátý s medem, vejce, moučkový cukr, perníkové koření a sodu. Vše vypracujeme na hladké těsto a vložíme jej do lednice minimálně na hodinu odpočinout

  2. Poté z těsta na pomoučněném vále vyválíme asi půl cm silný plát a podle šablon, které jsme si připravili z papíru nebo podle vlastní fantazie, vykrajujeme jednotlivé části chaloupky

  3. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě přibližně 8 - 10 minut. Hotové a ještě teplé perníky potíráme rozšlehaným vejcem

  4. Jednotlivé části k sobě přilepujeme bílkovou polevou (bílek, cukr a citronová šťáva) nebo použijeme čokoládovou polevu. Perníkovou chaloupku zdobíme podle vlastní fantazie

  5. Perníková chaloupka krásně dozdobí vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!