Perníková bábovka se švestkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 80 g máslo 250 ml mléko 350 - 400 g švestky 160 g cukr krupice 350 g hladká mouka hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání 1 balíček kypřící prášek do perníku
Postup Perníková bábovka se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme společně s cukrem do pěny. Do vaječné směsi přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Postupně přisypáváme mouku promíchanou s práškem do perníku a vše dobře promícháme v husté těsto
Švestky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Nakrájené švestky přimícháme do těsta
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Pokud použijeme silikonovou formu, vymazávat nemusíme
Bábovku se švestkami vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 45 minut
Dobu pečení přizpůsobíme zkušenostem s vlastní troubou. Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout, až poté krájíme
Perníkovou bábovku se švestkami podle chuti pocukrujeme a podáváme. Bábovka je nadýchaná, jemná a vláčná, švestky příjemně doplňují perníkovou chuť.