Zeleninový špíz s amurem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky sůl 1 ks cibule 1/4 ks cuketa 3 - 4 lžíce olivový olej 12 ks cherry rajčátka 2 lžičky koření na ryby 4 porce amur 2 lžičky směs italských bylinek
Postup Zeleninový špíz s amurem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si malá cherry rajčata, oloupeme a na kousky si nakrájíme cuketu a cibuli. Na kovové jehly střídavě napichujeme zeleninu v libovolných kombinacích
Špízy posypeme směsí italských bylinek a potřeme olivovým olejem
Amura naporcujeme na podkovičky, posypeme kořením na ryby, osolíme a potřeme olivovým olejem. Chvíli necháme uležet
Porce ryby pečeme v ohřáté titanové hlubší pánvi s poklicí. Nejprve opékáme bez poklice, po otočení pánev přikryjeme poklicí
Zároveň si zahřejeme druhou nižší pánev s nepřilnavým dnem (titanovou pánev) nebo pánev na grilování a špízy na ní za postupného otáčení opečeme
Zelenina i ryba jsou za cca 10 minut hotové
Zeleninové špízy podáváme s porcí amura, lze jako přílohu servírovat vařené brambory. Doplňujeme lehkým dresinkem.