Zeleninový těstovinový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks paprika petrželka 1 ks cibule pažitka 2 lžíce majonéza 1 lžíce hořčice 0,5 kg rajče 2 lžíce kečup 4 ks kyselá okurka 250 g těstoviny (vrtule)
Postup Zeleninový těstovinový salát
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pokud nemáme přímo vrtule, můžeme použít i jiný druh
Cibulku nakrájíme na jemné kostičky, papriku, rajčata a okurky také na kostičky, česnek prolisujeme. Přidáme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce kečupu a 2 lžíce majonézy. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku a petržel. Vše pořádně promícháme
Pokud je chuť, můžeme do těstovinového salátu přidat i šunku a sýr nakrájený na kostičky
Zeleninový těstovinový salát podáváme vychlazený jako hlavní chod.