Zeleninový těstovinový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks paprika
petrželka
1 ks cibule
pažitka
2 lžíce majonéza
1 lžíce hořčice
0,5 kg rajče
2 lžíce kečup
4 ks kyselá okurka
250 g těstoviny (vrtule)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pokud nemáme přímo vrtule, můžeme použít i jiný druh

  2. Cibulku nakrájíme na jemné kostičky, papriku, rajčata a okurky také na kostičky, česnek prolisujeme. Přidáme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce kečupu a 2 lžíce majonézy. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku a petržel. Vše pořádně promícháme

  3. Pokud je chuť, můžeme do těstovinového salátu přidat i šunku a sýr nakrájený na kostičky

  4. Zeleninový těstovinový salát podáváme vychlazený jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!