Bezlepková bábovka z tvarohu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
250 g máslo
250 g tvaroh
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
tuk na vymazání
strouhaný kokos na vysypání
300 g bezlepková mouka Jizerka
1 balíček bezlepkový prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hlubší misky vložíme změklé máslo, měkký tvaroh, žloutky, vanilkový cukr, cukr krupice a ušleháme do pěny. Dále přidáme mouku, v které jsme rozmíchali kypřící prášek do pečiva a podle chuti můžeme přidat špetku nastrouhané citronové kůry. Nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků

  2. Těsto přendáme do tukem vymazané a strouhaným kokosem vysypané bábovkové formy. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut

  3. Po upečení bezlepkovou bábovku z tvarohu vyklopíme a hned zabalíme do alobalu, ve kterém ji necháme vychladnout. Kdybychom bábovku nedali do alobalu, tak by bábovka klesla!

  4. Bezlepkovou bábovku z tvarohu po vychladnutí nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!