Bezlepková bábovka z tvarohu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 250 g máslo 250 g tvaroh 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra tuk na vymazání strouhaný kokos na vysypání 300 g bezlepková mouka Jizerka 1 balíček bezlepkový prášek do pečiva
Postup Bezlepková bábovka z tvarohu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hlubší misky vložíme změklé máslo, měkký tvaroh, žloutky, vanilkový cukr, cukr krupice a ušleháme do pěny. Dále přidáme mouku, v které jsme rozmíchali kypřící prášek do pečiva a podle chuti můžeme přidat špetku nastrouhané citronové kůry. Nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků
Těsto přendáme do tukem vymazané a strouhaným kokosem vysypané bábovkové formy. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut
Po upečení bezlepkovou bábovku z tvarohu vyklopíme a hned zabalíme do alobalu, ve kterém ji necháme vychladnout. Kdybychom bábovku nedali do alobalu, tak by bábovka klesla!
Bezlepkovou bábovku z tvarohu po vychladnutí nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.