Polévka z rybího filé recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 ks petrželka 5 dl mléko 1 ks cibule pažitka 3 dl voda 1 ks pórek 1 ks mrkev 6 kuliček nové koření 1 ks zakysaná smetana 6 ks brambor 30 dkg rybí filé 1 lžíce hladká mouky 2 dl smetana 12% 1 kousek celeru muškát.oříšek 1 ks bobkový listu
Postup Polévka z rybího filé
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pórek nakrájený na proužky a na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po 2 minutách opékání přidáme brambory nakrájené na úhledné kostičky, osolíme, přilijeme vodu, přihodíme nové koření a bobkový list a vaříme asi 10 minut tak aby brambory byly poloměkké. Pokud je vody málo, doléváme mlékem
Pak vložíme rybí filé nakrájené na kostičky a vaříme dalších zhruba 10 minut dokud filé nezměkne
Ve zbytku mléka rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme do vařící polévky, přidáme 12% smetanu, špetku muškátového oříšku a dobře, za stálého míchání, provaříme
Servírujeme na talířích s kopečkem zakysané smetany a posypané jemnou pažitkou.