Hovězí pečeně na červeném víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl 3 dl vývar vývar máslo máslo petrželka 1,5 ks cibule rozmarýn 2 ks mrkev špek olivový olej 2 dl suché červené víno mletý černý pepř hovězí kýta
Postup Hovězí pečeně na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Špek nakrájíme a necháme chvíli zmrazit. Kýtu nakrojíme na několika místech a prošpikujeme. Osolíme a opepříme ze všech stran
V kastrolu rozehřejeme olej a maso opečeme. Po chvíli přisypeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme červeným vínem a necháme odpařit. Zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 145 °C. Maso pečeme hodinu až hodinu a půl
Mezitím si připravíme přílohu. K uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidáme kousek másla, osolíme, zalijeme vývarem a necháme prohřát. Pak přidáme nakrájenou petrželku a promícháme
Hovězí pečeni vyndáme z trouby, šťávu z kastrolu přecedíme a zjemníme máslem. Maso nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s mrkví
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!