Zapečené hovězí maso s bramborem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek sůl 750 g brambory 3 ks rajče 1/2 - 1 lžíce rajčatový protlak 3 ks zelená kapie provensálské koření 650 g hovězí zadní olivový olej na smažení mletý černý pepř
Postup Zapečené hovězí maso s bramborem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Omyté kapie zbavíme jadérek a nakrájíme na silnější proužky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Na oleji opečeme ze všech stran mleté hovězí mleté maso, ke kterému přimícháme prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Směs krátce za stálého míchání orestujeme a ochutíme solí, pepřem a provensálským kořením
Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a dno i strany vyložíme plátky brambor. Na brambory střídavě klademe masovou směs, papriky a rajčata. Poslední vrstvu tvoří plátky brambor, které potřeme olivovým olejem
Hovězí maso s bramborem a zeleninou pečeme při 200 °C přibližně 40 minut
Zapečené hovězí maso s bramborem, paprikou a rajčaty rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty.