Kuřecí šípkový steak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 1/2 ks citron rýže zelenina 100 ml olivový olej 3 lžíce olej na smažení 1 špetka chilli koření 5 kuliček černý pepř zelená petrželka 1/2 lžičky mletý zázvor 10 kuliček barevný pepř 4 ks kuřecí prsní řízek 2 hrstě čerstvé šípky
Postup Kuřecí šípkový steak
Postup přípravy receptu
-
Příprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme „bubáků“ a stopek, nožem je rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Pak je propláchneme, abychom je zbavili chloupků z jadérek a necháme okapat. Vložíme do nádoby, zalijeme 100 ml olivového oleje a tyčovým mixérem je rozdrtíme téměř na kaši. Tu promícháme s chilli a zázvorem. Kuličky černého a barevného pepře čerstvě umeleme v mlýnku na koření a zamícháme do marinády. Pokud použijeme místo čerstvých šípků sušené, tak je také rozemeleme v mlýnku
Prsní kuřecí řízky zlehka naklepeme, potřeme šípkovou marinádou z obou stran a každý plátek ještě pokapeme šťávou z citronu. Maso naložené v marinádě necháme alespoň 1 hodinu uležet
Kuřecí plátky smažíme zprudka na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem smažení necháme pod masem rozpustit kousek másla. Podle chuti osolíme
Kuřecí šípkový steak podáváme s uvařenou rýží, zdobíme zelenou petrželkou a čerstvou zeleninou.