Kuřecí šípkový steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1/2 ks citron
rýže
zelenina
100 ml olivový olej
3 lžíce olej na smažení
1 špetka chilli koření
5 kuliček černý pepř
zelená petrželka
1/2 lžičky mletý zázvor
10 kuliček barevný pepř
4 ks kuřecí prsní řízek
2 hrstě čerstvé šípky

Postup přípravy receptu

  1. Příprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme „bubáků“ a stopek, nožem je rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Pak je propláchneme, abychom je zbavili chloupků z jadérek a necháme okapat. Vložíme do nádoby, zalijeme 100 ml olivového oleje a tyčovým mixérem je rozdrtíme téměř na kaši. Tu promícháme s chilli a zázvorem. Kuličky černého a barevného pepře čerstvě umeleme v mlýnku na koření a zamícháme do marinády. Pokud použijeme místo čerstvých šípků sušené, tak je také rozemeleme v mlýnku

  2. Prsní kuřecí řízky zlehka naklepeme, potřeme šípkovou marinádou z obou stran a každý plátek ještě pokapeme šťávou z citronu. Maso naložené v marinádě necháme alespoň 1 hodinu uležet

  3. Kuřecí plátky smažíme zprudka na rozehřátém oleji po obou stranách. Před koncem smažení necháme pod masem rozpustit kousek másla. Podle chuti osolíme

  4. Kuřecí šípkový steak podáváme s uvařenou rýží, zdobíme zelenou petrželkou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!