Zeleninový salát s kukuřicí a tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 100 g tuňák 1 lžíce med 2 lžíce ocet balzamico mletý pepř 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 2 ks vejce natvrdo 1 řapík řapíkatý celer 2 lžíce sterilovaná paprika šalotkový ocet
Postup Zeleninový salát s kukuřicí a tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Malou plechovku hrášku a velkou kukuřice scedíme a propláchneme. Oboje vsypeme do mísy a přidáme papriku
Cibuli a celer očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na širší plátky. Tuňáka nakrájíme na menší širší plátky nebo jak chceme
V pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a zvolna ji restujeme asi 5 minut. Přidáme ocet, med, lehce osolíme a opepříme a promícháme. Asi po 2 minutách přidáme řapíkatý celer a ještě asi 3 minuty zprudka restujeme. Směs přidáme do mísy ke kukuřici. Vlijeme trošku šalotkového octa a zeleninový salát promícháme. Vejce podélně rozčtvrtíme
Tuňáka osolíme, opepříme a na pánvi jej zprudka orestujeme
Zeleninový salát s kukuřicí rozdělíme na talíře, doplníme tuňákem, ozdobíme vejcem a ihned podáváme. Podle chuti můžeme podávat čerstvé pečivo.