Znojemské hovězí kostky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžička plnotučná hořčice
200 g hovězí zadní
1 ks střední cibule
1 ks vejce natvrdo
1 - 2 lžíce sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a usmažíme na oleji do zrůžovění. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání doměkka

  2. Mezitím si nakrájíme okurky a kabanos na kostičky. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme kabanos a okurky, krátce povaříme a dochutíme solí

  3. Znojemské hovězí kostky podáváme s rýží nebo knedlíkem a před podáváním maso posypeme nasekaným vařeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!