Znojemské hovězí kostky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce slunečnicový olej 1 lžička plnotučná hořčice 200 g hovězí zadní 1 ks střední cibule 1 ks vejce natvrdo 1 - 2 lžíce sladkokyselá okurka mletý černý pepř instantní jíška
Postup Znojemské hovězí kostky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a usmažíme na oleji do zrůžovění. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání doměkka
Mezitím si nakrájíme okurky a kabanos na kostičky. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme kabanos a okurky, krátce povaříme a dochutíme solí
Znojemské hovězí kostky podáváme s rýží nebo knedlíkem a před podáváním maso posypeme nasekaným vařeným vejcem.