Jemná bramborová polévka s liškami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
500 g brambory
6 dl voda
drcený kmín
4 lžíce nasekaná pažitka
mletý černý pepř
1 kostka slepičí bujon
2 dl smetana na vaření
400 g houby lišky
3 lžíce krájená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Houby lišky, očistíme a podle velikosti nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  3. Pažitku omyjeme a usekáme najemno

  4. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme pokrájené lišky, přisolíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme nejméně 20 minut

  5. Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kostku slepičího bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrol odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem

  6. Podle chuti polévku přisolíme a okyselíme

  7. Jemná bramborová polévka s liškami můžeme podávat v letních horkých dnech jako hlavní chod s vařeným bramborem na loupačku a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!