Jemná žloutková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
8 ks žloutek
mletý pepř
3 - 4 lžíce zakysaná smetana
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vydloubneme žloutky. Zbylé bílky můžeme použít na jiný recept

  2. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě

  3. Do mísy vložíme žloutky, máslo, zakysanou smetanu (vrchovaté lžíce) a pečlivě rozmixujeme na hladkou pomazánku. Osolíme, opepříme a znovu promixujeme. Pokud máme, vmícháme ještě nadrobno nasekanou pažitku

  4. Jemnou žloutkovou pomazánku podáváme dobře vychlazenou s čerstvým pečivem, opečenými toasty apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!