Jemná žloutková pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 8 ks žloutek mletý pepř 3 - 4 lžíce zakysaná smetana čerstvá pažitka
Postup Jemná žloutková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vydloubneme žloutky. Zbylé bílky můžeme použít na jiný recept
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě
Do mísy vložíme žloutky, máslo, zakysanou smetanu (vrchovaté lžíce) a pečlivě rozmixujeme na hladkou pomazánku. Osolíme, opepříme a znovu promixujeme. Pokud máme, vmícháme ještě nadrobno nasekanou pažitku
Jemnou žloutkovou pomazánku podáváme dobře vychlazenou s čerstvým pečivem, opečenými toasty apod.