Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 120 g slanina sůl jalovec 1 cl koňak bobkový list nové koření 250 ml smetana ke šlehání celý pepř 50 g vlašské ořechy 400 g vepřová játra 750 g jelení plec
Postup Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jelení plec si nakrájíme na menší kostky, stejně tak vepřová játra a slaninu. Do pekáčku dáme upéct jelení kousky a slaninu, které osolíme a ochutíme připraveným nadrceným kořením - jalovec, nové koření, pepř a bobkový list. Pečeme asi hodinu při 180 °C, do té doby než je maso úplně měkké a sype se
Maso vyndáme z trouby a přidáme na menší kousky nakrájená játra. Pečeme dokud nejsou játra lehce růžová, ale pozor aby se nevysušila. Poté přidáme koňak, zamícháme a necháme lehce vychladnout. Následně přidáme smetanu, vše rozmixujeme a přidáme vlašské ořechy. Celou hmotu dáme do formy a necháme zatuhnout v lednici. Ideálně paštiku ve formě zatížit, aby nám při servírování pěkně držela tvar
Při servírování můžeme přelít brusinkovým přelivem, který si vytvoříme tak, že brusinky ze sklenice nebo mražené chvíli povaříme s trochou vody a cukrem Cukru přidáme podle chuti, brusinkový přeliv by měl být sladký
Jemnou zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou podáváme s čerstvým chlebem. Gramáž surovin odpovídá přibližně 0,5 kg paštiky.