Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

120 g slanina
sůl
jalovec
1 cl koňak
bobkový list
nové koření
250 ml smetana ke šlehání
celý pepř
50 g vlašské ořechy
400 g vepřová játra
750 g jelení plec

Postup přípravy receptu

  1. Jelení plec si nakrájíme na menší kostky, stejně tak vepřová játra a slaninu. Do pekáčku dáme upéct jelení kousky a slaninu, které osolíme a ochutíme připraveným nadrceným kořením - jalovec, nové koření, pepř a bobkový list. Pečeme asi hodinu při 180 °C, do té doby než je maso úplně měkké a sype se

  2. Maso vyndáme z trouby a přidáme na menší kousky nakrájená játra. Pečeme dokud nejsou játra lehce růžová, ale pozor aby se nevysušila. Poté přidáme koňak, zamícháme a necháme lehce vychladnout. Následně přidáme smetanu, vše rozmixujeme a přidáme vlašské ořechy. Celou hmotu dáme do formy a necháme zatuhnout v lednici. Ideálně paštiku ve formě zatížit, aby nám při servírování pěkně držela tvar

  3. Při servírování můžeme přelít brusinkovým přelivem, který si vytvoříme tak, že brusinky ze sklenice nebo mražené chvíli povaříme s trochou vody a cukrem Cukru přidáme podle chuti, brusinkový přeliv by měl být sladký

  4. Jemnou zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou podáváme s čerstvým chlebem. Gramáž surovin odpovídá přibližně 0,5 kg paštiky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!