Jemná vídeňská bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce kakao 2,5 dl mléko rozinky 1 balíček prášek do pečiva 23 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 30 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 23 dkg tuk na pečení
Postup Jemná vídeňská bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem a tukem na pečení nebo máslem utřeme (nejlépe v robotu). Mezitím si tukem vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na bábovku. Do utřené hmoty přidáme polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a zamícháme. Postupně přiléváme mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků a rozinky
Přibližně polovinu těsta vlijeme do formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a poté nalijeme na bílé těsto ve formě. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Po upečení ihned bábovku vyklopíme a pocukrujeme cukrem moučka
Jemnou vídeňskou bábovku nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.