Sváteční pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
cukr
čokoláda
1 balíček želatina
meduňka
2 lžíce likér
200 ml zakysaná smetana
1 ks smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
1 balíček ztužovač šlehačky
1 l krájené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme a nakrájíme ovoce na dno pohárů. Z želatiny (na půl litru vody) a ovocné šťávy připravíme želatinu podle návodu a nalijeme na ovoce. Dáme do chladu ztuhnout

  2. Vyšleháme 1 šlehačku se ztužovačem tak, aby po otočení nádoby držela u stěn

  3. Tvarohy rozmícháme se zakysanou šlehačkou, cukrem a likérem, přidáme šlehačku. Na všechno šlehání a míchání používáme ruční mixér pro usnadnění práce. Směs opatrně nalijeme na ztuhlou želatinu s ovocem

  4. Povrch svátečního poháru zdobíme podle fantazie a možností, např. jahodami máčenými do půlky v čokoládě a lístky meduňky. Jako likér používám griotku nebo pomerančový likér, není-li, stačí rum. Tento poměr surovin vychází na 6 - 8 svátečních pohárů

  5. Sváteční pohár ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!