Grilované bramborové plátky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl grilovací koření 2 - 3 lžíce olivový olej 1/2 ks červená cibule 1 hrst bylinkové koření na americké brambory 1 kg přílohové brambory
Postup Grilované bramborové plátky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky nebo čtvrtinky
Brambory vsypeme do většího a pevného sáčku, přidáme olej, bylinkové koření a protřepeme
Bramborové plátky vsypeme na plech a v troubě za občasného míchání pečeme na 200 °C. Po 20 - 30 minutách (podle typu trouby), přepneme na funkci gril, brambory zasypeme rozemnutou cibulí, česnekem a posypeme grilovacím koření, podle chuti ještě dosolíme. A pozor, kořenící směsi často již sůl obsahují. Zapékáme dalších zhruba 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké a na povrchu křupavé
Grilované bramborové plátky podáváme jako přílohu nebo chuťovku. Můžeme přidat tatarskou omáčku, kečup, dresink.