Grilované bramborové plátky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
grilovací koření
2 - 3 lžíce olivový olej
1/2 ks červená cibule
1 hrst bylinkové koření na americké brambory
1 kg přílohové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky nebo čtvrtinky

  2. Brambory vsypeme do většího a pevného sáčku, přidáme olej, bylinkové koření a protřepeme

  3. Bramborové plátky vsypeme na plech a v troubě za občasného míchání pečeme na 200 °C. Po 20 - 30 minutách (podle typu trouby), přepneme na funkci gril, brambory zasypeme rozemnutou cibulí, česnekem a posypeme grilovacím koření, podle chuti ještě dosolíme. A pozor, kořenící směsi často již sůl obsahují. Zapékáme dalších zhruba 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké a na povrchu křupavé

  4. Grilované bramborové plátky podáváme jako přílohu nebo chuťovku. Můžeme přidat tatarskou omáčku, kečup, dresink.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!