Plněné grilované papriky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 3 - 4 lžíce kečup 6 ks zelená kapie 400 g kuřecí maso 3 ks pikantní klobása 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Plněné grilované papriky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky asi o váze 50 - 70 g. Velikost masa se řídí podle velikosti kapií. Kapie na širší straně seřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí, pepřem, usekanou petrželkou a kečupem dohladka. Pikantní klobásky nebo párky podélně rozkrojíme a upravíme podle velikosti masa
Kuřecí maso tence rozklepeme a potřeme ochuceným kečupem. Do středu plátku masa položíme uzeninu, vše pevně svineme, zajistíme párátkem a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Závitek nepropékáme. Jakmile maso zbělá, ihned ho vyjmeme z tuku a necháme okapat. Odstraníme párátka a maso vsuneme do připravených kapií
Naplněné kapie zvolna grilujeme na středně rozžhavených uhlících za stálého obracení dozlatova. Papriky budou ještě krásně křupavé a maso šťavnaté
Plněné grilované kapie podáváme s listovým salátem. Výbornou přílohou jsou grilované plátky veky potřené česnekovým olejem.