Hovězí na liškách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 6 lžic hladká mouka zeleninový vývar 750 g zadní hovězí 6 kuliček celý černý pepř 1 dl 12% smetana 300 g houby lišky
Postup Hovězí na liškách
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Na malém množství oleje maso zprudka opečeme ze všech stran. Potom ho do poloviny zalijeme vývarem, přidáme koření, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby vývar přiléváme
Lišky očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibulku, přisypeme mouku a vše orestujeme do zlatava. Cibulovou jíšku necháme vychladnout
Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Z vývaru vyjmeme koření. Vložíme očištěné houby a vmícháme cibulovou jíšku. Vše povaříme asi 15 minut. Potom omáčku zjemníme smetanou a vložíme nakrájené maso. Vše necháme prohřát a podle chuti dosolíme
Hovězí maso na liškách podáváme s houskovým knedlíkem.