Hovězí na liškách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
6 lžic hladká mouka
zeleninový vývar
750 g zadní hovězí
6 kuliček celý černý pepř
1 dl 12% smetana
300 g houby lišky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Na malém množství oleje maso zprudka opečeme ze všech stran. Potom ho do poloviny zalijeme vývarem, přidáme koření, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby vývar přiléváme

  2. Lišky očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibulku, přisypeme mouku a vše orestujeme do zlatava. Cibulovou jíšku necháme vychladnout

  3. Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Z vývaru vyjmeme koření. Vložíme očištěné houby a vmícháme cibulovou jíšku. Vše povaříme asi 15 minut. Potom omáčku zjemníme smetanou a vložíme nakrájené maso. Vše necháme prohřát a podle chuti dosolíme

  4. Hovězí maso na liškách podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!