Vepřová pečeně na bylinkách a pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule kmín tymián oregano saturejka mletý pepř 2 dl světlé pivo máslo na vymazání 600 g vepřová pečeně s kostí
Postup Vepřová pečeně na bylinkách a pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni opláchneme a osušíme. Je-li na povrchu kůže, nařízneme ji několika proužky. Pečeni ze všech stran osolíme a opepříme. Koření vetřeme i do naříznuté kůže
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z bylinek obereme lístky. Do vymazané zapékací mísy nasypeme cibuli, na ni položíme pečeni, kterou posypeme kmínem a bylinkami
Maso pečeme nejprve 30 minut na 200 °C, poté teplotu zeslabíme na 170 °C a pečeme další hodinu. Během pečení podléváme pivem, případně dolijeme trochu vody
K vepřové pečeni na bylinkách a pivu je vhodnou přílohou bramborová kaše. Ale vystačíme si i s chlebem.