Vepřová pečeně na bylinkách a pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
kmín
tymián
oregano
saturejka
mletý pepř
2 dl světlé pivo
máslo na vymazání
600 g vepřová pečeně s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni opláchneme a osušíme. Je-li na povrchu kůže, nařízneme ji několika proužky. Pečeni ze všech stran osolíme a opepříme. Koření vetřeme i do naříznuté kůže

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z bylinek obereme lístky. Do vymazané zapékací mísy nasypeme cibuli, na ni položíme pečeni, kterou posypeme kmínem a bylinkami

  3. Maso pečeme nejprve 30 minut na 200 °C, poté teplotu zeslabíme na 170 °C a pečeme další hodinu. Během pečení podléváme pivem, případně dolijeme trochu vody

  4. K vepřové pečeni na bylinkách a pivu je vhodnou přílohou bramborová kaše. Ale vystačíme si i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!