Vepřová panenka z remosky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 2 kg brambory 1 balíček špenát 400 g vepřová panenka mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka z remosky
Postup přípravy receptu
-
Panenku nařežeme na čtyři díly, důkladně ze všech stran osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme z půlky na kostky a z druhé půlky na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
Panenku vložíme do remosky, posypeme kostkami slaniny a pečeme asi 20 - 25 minut. Otevřeme remosku a maso poklademe na plátky nakrájenou slaninou. Do remosky přidáme na kostky nakrájené brambory a pečeme dalších 5 - 7 minut. Na plotně si zatím připravíme špenát. Potom maso z remosky vyjmeme a uložíme do tepla
Brambory dopékáme, až jsou skoro hotové. Poté je přesypeme na suchou rozehřátou pánev a posypeme mletou paprikou. Solit je není potřeba, o to se postarala slanina, která v remosce zbyla. Brambory opékáme, dokud nezískají opečenou krustu
Vepřovou panenku z remosky podáváme s křupavými brambory a špenátem.