Vepřová pečeně na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
sůl
vývar
2 ks cibule
2 větvičky rozmarýn
3 lístky bazalka
hladká mouka
2 špetky mletý kmín
mletý černý pepř
1000 g vepřová pečeně bez kosti
1 špetka šajvěj

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bylinkovou směs s cibulí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lístečky rozmarýnu a bazalky jemně usekáme. Cibuli přelijeme olejem, vmícháme bylinky, sůl a pepř a vše rukou promneme tak, aby cibule zkřehla

  2. Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a na horní straně ostrým nožem uděláme asi 5 - 6 nepříliš hlubokých zářezů. Maso vložíme do menšího pekáčku a do zářezů a bočních stran vetřeme bylinkou směs s cibulí. Pečeme zvolna, zakryté pokličkou za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Podle potřeby pečeni podléváme vývarem

  3. Měkkou vepřovou pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, kterou krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme přes husté síto a dochutíme mletým kmínem

  4. Vepřovou pečeni na bylinkovo-cibulové směsi podáváme s kynutými šunkovými knedlíky, rýží nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!