Krůtí kousky na kurkumě s cizrnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
50 - 100 ml vývar
2 - 3 ks chilli paprička
1 konzerva cizrna
1 ks malá cibule
1 - 2 lžíce mletý koriandr
mletý zázvor
mletý černý pepř
2 - 3 lžíce mletá kurkuma
mleté chilli koření
1 ks krůtí horní stehno
400 g baby špenát
drcený římský kmín

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno očistíme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme 1 lžící mletého koriandru, 1,5 lžící mleté kurkumy a špetkou mletého chilli. Vše zakapeme olejem, promícháme a necháme asi 15 - 20 minut odležet

  2. Mezitím si připravíme cizrnovou přílohu se špenátem. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát očistíme, cizrnu necháme okapat na sítku a očištěné chilli papričky jemně nasekáme. V hlubší pánvi na oleji zvolna necháme zesklovatět cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Pak přidáme koření (1/4 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté kurkumy a špetku mletého zázvoru), které necháme krátce zpěnit a vmícháme cizrnu. Vše podlijeme malým množstvím vývaru (asi 5 lžic) a necháme přejít varem, aby všechny chutě prolnuly. Dále na cizrnu vložíme špenát, který osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile špenát zavadne, pánev odstavíme z tepla

  3. Odležené kousky krůtího masa ponoříme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, ze všech stran opečeme dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat

  4. Cizrnu se špenátem rozdělíme na porce, obložíme krůtími kousky na kurkumě a podáváme s vařeným bramborem nebo jen zeleninovým salátem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!