Zapečené krůtí maso s bramborem a paprikami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 700 g brambory 1 ks cibule 250 ml smetana grilovací koření 70 g uzená slanina mletý černý pepř 100 g anglická slanina (plátky) 2 ks barevná paprika 750 g mleté krůtí maso
Postup Zapečené krůtí maso s bramborem a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Mleté krůtí maso promícháme v míse se 70 g jemně nasekané anglické slaniny, vejcem a utřeným česnekem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Velkou oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky
Dno remosky poklademe bramborami, které jen zlehka osolíme a opepříme a na ně položíme plátky slaniny. Další vrstvu tvoří cibule a papriky, na které rozložíme masovou směs. Nakonec vše zakryjeme zbývajícími bramborami, které poklademe hoblinkami másla, posypeme grilovacím kořením a podlijeme smetanou
Krůtí maso v remosce pečeme přibližně 1 hodinu dorůžova
Zapečené krůtí maso s paprikami a bramborem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.