Výborná svíčková recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr sůl 1 ks cibule 0,5 ks celer 1 hrst tymián voda 1 ks citron 1 ks mrkev 1 ks petržel 450 g maso 5 lístků bobkový list 1 kelímek sladká smetana světlá jíška 3 kuličky celé nové koření
Postup Výborná svíčková
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno
V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout
Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso
Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem
Foto: Thinkstock.com