Snídaňový rebarborový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

125 ml olej
3 ks vejce
250 ml mléko
250 ml cukr moučka
cukr moučka
350 g rebarbora
2 balíčky vanilkový cukr
500 ml polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zasypeme vanilkovým cukrem, přelijeme asi 1 dl horké vody a chviličku podusíme

  2. Troubu si předehřejeme na 185 °C

  3. V míse vyšleháme vajíčka s cukrem a olejem do pěny, přidáme mléko, mouku a nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme do hlubšího plechu vystříkaného jedlým olejem

  4. Na těsto nalijeme rozvařenou rebarboru a upečeme

  5. Před podáváním snídaňový rebarborový koláč jemně poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!