Listový závin s jablky, karamelem a ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
300 g jablko
1 hrst rozinky
1 hrst mandle
cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
400 g listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
80 g jemné ovesné vločky
1 plechovka kondenzované karamelové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme do větší mísy nahrubo. Pak vmícháme mletou skořici, vanilkový cukr, hrst rozinek a nasekané mandle. Vše zalijeme karamelovým kondenzovaným mlékem a zahustíme mletými ovesnými vločkami. Náplň necháme odležet

  2. Z listového těsta vyválíme 3 obdélníkové placky. Na střed každé placky podélně naneseme vrstvu náplně, poté přehneme boční části těsta a následně uzavřeme obě protilehlé strany v závin

  3. Takto připravené listové záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 20 minutách pečení snížíme teplotu na 170 °C a dopékáme dalších 20 - 25 minut dozlatova. Zchladlý závin podle chuti posypeme moučkovým cukrem

  4. Listový závin s jablky, karamelem a ovesnými vločkami rozdělíme na porce a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!