Listový závin s jablky, karamelem a ovesnými vločkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 300 g jablko 1 hrst rozinky 1 hrst mandle cukr moučka 1 lžíce mletá skořice 400 g listové těsto 1 balíček vanilkový cukr 80 g jemné ovesné vločky 1 plechovka kondenzované karamelové mléko
Postup Listový závin s jablky, karamelem a ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme do větší mísy nahrubo. Pak vmícháme mletou skořici, vanilkový cukr, hrst rozinek a nasekané mandle. Vše zalijeme karamelovým kondenzovaným mlékem a zahustíme mletými ovesnými vločkami. Náplň necháme odležet
Z listového těsta vyválíme 3 obdélníkové placky. Na střed každé placky podélně naneseme vrstvu náplně, poté přehneme boční části těsta a následně uzavřeme obě protilehlé strany v závin
Takto připravené listové záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 20 minutách pečení snížíme teplotu na 170 °C a dopékáme dalších 20 - 25 minut dozlatova. Zchladlý závin podle chuti posypeme moučkovým cukrem
Listový závin s jablky, karamelem a ovesnými vločkami rozdělíme na porce a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.