Těstoviny s listovým špenátem 1 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 100 g sýr 1 balíček těstoviny máslo na smažení 3 lžíce zakysaná smetana 150 g anglická slanina 300 g čerstvý listový špenát mletý nebo drcený pepř
Postup Těstoviny s listovým špenátem 1
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky a na másle opékáme dorůžova
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme do změknutí asi 20 minut. Pak přecedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme
Než se těstoviny uvaří, zvládneme přípravu špenátu. Listy špenátu důkladně propereme ve studené vodě a nakrájíme na malé kousky. Vhodíme do vroucí vody a minutu povaříme. Scedíme a necháme okapat
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a smažíme na másle téměř dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a ke směsi prolisujeme oloupaný česnek. Přilijeme velmi malé množství vody a špenát pod pokličkou dusíme asi 5 minut, než změkne a větší část vody se odpaří. Pak ke špenátu rozklepneme vajíčka a mícháme do jejich zhoustnutí. Nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany, kterou necháme teplem jen rozpustit, již nevaříme
Uškvařenou slaninu na pánvi znovu přihřejeme. Na každou porci uvařených těstovin dáme špenátovou směs, posypeme slaninou a nastrouhaným sýrem.