Zeleninová omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 500 g rajče chilli paprička 1 lžička oregano 1 lžíce olivový olej 1 - 2 ks červená paprika 1 - 2 ks zelená paprika 1 svazek cibulka s natí 2 dl rajčatové pyré čerstvě mletý pepř 2 dl vývar na podlití
Postup Zeleninová omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (nejlépe z vlastní zahrádky) omyjeme a nakrájíme. Cibulku i s natí na kolečka, rajčátka s paprikou na libovolně velké kostičky, my máme rádi menší. Chilli papričku rozpůlíme a vydlabeme semínka, já použila sušenou
V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme asi lžici oleje a nejprve osmahneme cibuli. Poté přidáme rajčata s paprikou a necháme orestovat. Poté zeleninu podlijeme horkým zeleninovým vývarem, přidáme domácí rajčatové pyré, lžičku oregana, chilli papričku, trochu pepře a podusíme. Zeleninovou omáčku občas promícháme a zhruba za 10 - 15 minut máme hotovo. Omáčku nezahušťujeme. Před podáváním vyjmeme chilli papričku
Zeleninovou omáčku podáváme k těstovinám, ale při dietě je výborná i samotná.