Zeleninová vaječina recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 - 6 ks vejce 1 lžíce máslo 1 hrst pórek 50 g ementál sójová omáčka mletý barevný pepř 4 - 5 ks cherry rajče italské bylinky 1/2 ks Hermelín 2 ks barevná paprika
Postup Zeleninová vaječina
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky nebo krátké nudličky, pórek na kolečka. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky
Na másle nebo oleji nejprve důkladně osmahneme papriku, pak přidáme pórek a nakonec rajčata. Zelenina by měla být trochu změklá, pak jen zakápneme sójovou omáčkou a necháme vyrestovat. Přidáme rozšlehaná vejce s trochou soli a za stálého míchání necháme vajíčka zdrcnout. Bohatě opepříme a vmícháme oblíbené bylinky nebo koření. Nakonec vmícháme na drobné kousky nakrájený sýr a odstavíme
Zeleninovou vaječinu rozdělíme na talíře a podáváme samostatně nebo s chlebem.