Houbové noky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 100 g máslo 2 ks cibule 300 ml voda 450 ml hrubá mouka 1/3 balíčku kypřící prášek 1 - 2 hrstě sušené houby
Postup Houbové noky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a usmažíme na větším množství másla dozlatova
Houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a houby, přivedeme k varu. Houby 10 minut povaříme
Do mísy nasypeme hrubou mouku a promísíme ji se špetkou kypřícího prášku a malou lžičkou soli. Přilijeme vodu, přidáme vejce a důkladně vymícháme hladké těsto, které se nelepí ke stěně mísy. Pokud je příliš řídké a lepivé, přidáme jěště mouku, nebo naopak, pokud je moc tuhé, přilijeme vodu
Lžící, kterou namáčíme do vody, vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody s houbami. Společně s houbami vaříme ještě asi 10 minut, dokud noky nevyplavou na povrch. Uvařené noky s houbami přecedíme
Houbové noky podáváme samotné, polévané usmaženou cibulkou. Můžeme je zvolit i jako chutnou přílohu k masu dušenému na houbách, nebo k vepřovému upečenému masu.