Špagety po česku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
2 ks cibule
olivy
1 plechovka tuňák
2 ks párek
1 cl olivový olej
1 lžička sušené oregano
1 lžička mletý černý pepř
1 plechovka konzervovaná rajčata
1 lžička feferonková pasta
200 g strouhaný ementál
1 balíček italské špagety

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibulku a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli osmažíme na olivovém oleji, přidáme na kolečka nakrájený párek, dále přidáme rajčata v plechu, která předem nakrájíme. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, feferonkovou pastou a necháme asi 5 minut mírně podusit. Ke směsi přidáme tuňáka a ještě asi pět minut dusíme

  2. Mezitím si dáme vařit špagety podle návodu. Uvařené špagety slijeme, dáme do mísy, přidáme udušenou směs a vše zlehka promícháme, dochutíme oreganem

  3. Špagety připravené po česku rozdělíme na talíře, posypeme bohatě strouhaným ementálem a nakonec dozdobíme olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!