Zapékané špagety ala Dočík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks paprika 2 ks rajčata 1 ks cibule 1 balení špagety mletý pepř 100 g anglická slanina 2 ks jarní cibulka tvrdý sýr 1 plechovka sterilované žampiony 4 lžíce rajský protlak 100 g sterilovaný hrášek mletá sladká paprika 2 ks jemné párky
Postup Zapékané špagety ala Dočík
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si špagety v osolené vodě, slijeme a necháme okapat
Na středně velké kousky nakrájíme oloupanou cibuli, jarní cibulku, očištěné papriky (dávám tři barvy po jedné paprice), rajčata, anglickou slaninu. Sterilovaný hrášek a žampiony slijeme a necháme okapat
Kuřecí maso a párky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zasypeme červenou sladkou paprikou a prudce osmahneme, přidáme párky a ještě chvilku smažíme
Maso i párky vyndáme z pánve stranou a na výpeku osmahneme cibuli, anglickou slaninu a papriky. Když papriky změknou, přidáme jarní cibulku, žampiony, hrášek a rajčata
Vrátíme do směsi maso i párky, přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Kdo má radši špagety smetanové, nedává rajský protlak, ale směs nakonec zalije v zapékací misce smetanou
Směs pořádně promícháme se špagetami, vysypeme do zapékací misky nebo na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzduch)
Zapékané špagety ala Dočík můžeme podávat zasypané strouhaným sýrem podle chuti (parmezán, eidam).