Podušená zelenina s párkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 plátek máslo
2 ks paprika
3 ks rajče
3 - 4 ks sterilované okurky
voda na podlití
1 ks menší pórek
čerstvě mletý pepř
3 - 4 lžíce sterilovaná kapie
4 ks dietní párek
5 lžic rajčatové pyré nebo protlak

Postup přípravy receptu

  1. Menší pórek nakrájíme na nudličky nebo tenká kolečka. Osmahneme ho na másle. Pěkně nám změkne a pustí vůni. Přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku a rajčátka zbavená slupky, která jsme nakrájeli na kousky. Trochu podlijeme, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka. Potom přidáme rajčatový protlak nebo pyré, vsypeme nakrájené sterilované okurky a okapanou sterilovanou kapii. Asi 5 minut na mírném ohni necháváme probublávat

  2. Mezitím si nakrájíme párek na kolečka a na troše oleje je osmahneme

  3. Podušenou zeleninu dáme na talířky, přidáme párek a k celému pokrmu můžeme přikusovat čerstvý chléb. Já použila podušenou zeleninu s párkem jako rychlou svačinku do práce, kterou stačilo prohřát v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!